BLOG
jegyzőknek informatikáról közérthetően Jegyzőként csatlakozzon a Dokumentumtár Facebook oldalához, hogy ne maradjon le a legfrissebb informatikai postjainkról!

Ezúton tájékoztatom, hogy az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (továbbiakban: E-ügyintézési tv.) rendelkezéseinek megfelelően az elektronikus ügyintézés bevezetésével kapcsolatos első határidő a felkészülési ütemterv leadására rövidesen lejár. Csatlakozzon még ma kedvezményesen IDE kattintva!

 Több jegyzőtől érkezett kérdés azzal kapcsolatban, hogy az információátadási szabályzatot is el kell-e készíteni. Ezzel kapcsolatban az E-ügyintézési tv. az alábbiak szerint rendelkezik:

40. Információátadási szabályzat és megállapodás

65. § (1) Az együttműködő szerv információátadási szabályzatot fogad el, és azt az információátadási szolgáltatás nyújtásának megkezdését megelőzően legalább 15 nappal közzéteszi, valamint megküldi elektronikus úton a Felügyeletnek.

109. § (1) Az együttműködő szervek 2018. január 1-től kötelesek az e törvény szerinti informatikai együttműködésre.

(2) Az együttműködő szerv az informatikai együttműködést  az információátadási szabályzat Felügyeletnek való megküldésével és közzétételével  2018. január 1. előtt is vállalhatja.

(3) Az együttműködő szervek az információátadási szabályzataikat 2017. július 1-ig kötelesek előkészíteni és a Felügyeletnek véleményezés céljából megküldeni.

Az információátadási szabályzatot - értelmezésünk szerint - tehát egy tervezet formájában kell megküldeni a Felügyeletnek véleményezésre, a végleges szabályzatot a szolgáltatás megkezdése előtt, azaz legkésőbb 2017. december 15-ig kell közzétenni és a Felügyeletnek megküldeni. Az Ütemtervet megrendelő önkormányzatokat egy ilyen, véleményezésre benyújtható tervezettel  is ellátjuk.

A fentieknek megfelelően nemcsak a testre szabott FELKÉSZÜLÉSI ÜTEMTERVET készítjük el, hanem határidőre az INFORMÁCIÓÁTADÁSI SZABÁLYZAT TERVEZET mintát is megküldjük Önnek.

Amennyiben a kötelezettségnek eleget kíván tenni, a mai napon utoljára kedvezményesen tud csatlakozni az OKOS Önkormányzat Akadámiához, ahol a jegyzők közösségének támogatásával kívánunk megoldást találni az elektronikus ügyintézést érintő feladatokra.

Csatlakozzon még ma kedvezményesen IDE kattintva!